Predstavitev

V začetku pomladi 2011 se je med skupino prijateljev iz Zg.Ložnice in okolice porodila ideja o ustanovitvi moto kluba. Večina je imela za sabo že kar nekaj let in km na motorjih, v glavnem na posameznih vožnjah po Sloveniji in sosednjih državah.  V bližnji okolici je bilo še kar nekaj motoristov – v glavnem samotarjev, ki so z navdušenjem sprejeli idejo o druženju. Ustanovnemu sestanku  konec  marca 2011 s petimi udeleženci je kmalu sledil prvi občni zbor. Klubu se je pridružilo za naše kraje razmeroma veliko motoristov, ki jih je pritegnila predvsem želja po druženju, prepoznavnosti in širjenju moto dejavnosti in kulture v naši okolici.

 

Nastal je moto klub CVEK, ki je že takoj po ustanovitvi pritegnil 31 članov. Člani prihajamo iz vasi in zaselkov v bližnji okolici Zgornje Ložnice, medse pa smo sprejeli tudi nekaj prijateljev in znancev iz drugih, ne tako oddaljenih krajev.

 

Naš klub želimo približati čim večjemu številu ljudi, občane in okolico želimo seznanjati z moto kulturo in na ta način zmanjševati stereotipno razmišljanje o motoristih, kar je tudi eden izmed poglavitnih ciljev. V  ta namen bomo organizirali različne prireditve in dogodke, ki so in bodo namenjeni širšemu krogu ljudi.
Organiziramo družabna srečanja, skupinske vožnje, oglede moto sejmov, dirk, zborov, šole varne vožnje. Sodelujemo z ostalimi društvi in moto klubi iz Slovenije in tujine.

 

Klubski simbol - grb zaznamujeta predvsem verižna obroba in dva žeblja; žebelj, v narečju CVEK, pa je tudi dal ime našemu klubu. Veriga je simbol za združevanje, povezanost in prenos moči, prav tako žebelj, ki pa nas tudi opominja, kako majhen delček (recimo v gumi) lahko spremeni naše plane in poti.

 

Vsi člani želimo sebi, vsem motoristom in ostalim udeležencem v prometu čimveč varnih poti, užitkov, strpnosti, razumevanja  in medsebojne pomoči.